Logo



VAN DER MARK


Mathenesserlaan 262-264 Mathenesserlaan 262-264 Mathenesserlaan 262-264


Mathenessserlaan 262-264
Opdrachtgever: Kees van der Mark
Oppervlakte: 970 m2
Status: Gemeentelijk monument
Ontwerp en uitvoering, 1997-1998
Medewerkers: Marco de Vries
Interieurontwerp 4e etage: Hans Lub

Het pand bestaat uit twee identieke traveeën onder één daklijst opgetrokken in
opvallende Jugendstilvormen en is in ca. 1905 ontworpen door architect Buskens.
Tot ca 1996 was het pand in gebruik als huisartsenpraktijk en allerlei zaaltjes
voor studenten. Nadat het pand is gesplitst in vier woningen, zijn alle indelingen
ontworpen en de verbouwing begeleid. Het pand is voorzien van twee trappenhuizen en
een lift. Het appartement op de bovenste verdieping is een moderne open loft geworden.
Het onderste en grootste appartement is vrijwel geheel in de oude staat gebleven.


PDF-bestand:
- van der Mark