Logo



SCHOUWBURG ROTTERDAM


Schouwburg Rotterdam Schouwburg Rotterdam Schouwburg Rotterdam Schouwburg Rotterdam Schouwburg Rotterdam

Schouwburg Rotterdam Schouwburg Rotterdam Schouwburg Rotterdam Schouwburg Rotterdam Schouwburg Rotterdam


Verbouwing kleedkamers 2e etage
Opdrachtgever: Rotterdamse Schouwburg
Oppervlakte: 280 m2
Ontwerp en uitvoering: 2002-2003
Medewerkers: Marco de Vries
Maarten de Regt (010ontwerpers)

Zowel op de 2e als 3e verdieping bevinden zich de kleedkamers
voor de acteurs, dansers en artiesten in deze schouwburg.
Deze ruimten zijn sinds de opening, van het door architect Quist
ontworpen gebouw, niet veranderd. De sanitaire blokken waren
te klein van afmeting en slechts voorzien van zeer sobere
en doelmatige afwerkingen. Het verbouwingsvoorstel voor
de 2e verdieping is tweeledig. Enerzijds moest de gewenste
flexibiliteit gehandhaafd worden en anderzijds moest de
persoonlijke invulling van de tijdelijke werkplek van de
acteurs als huiskamer worden benadrukt. Naast het
realiseren van goede en grote sanitaire voorzieningen,
stralen de kleedkamers een informele sfeer uit.
De buitenzijden van de sanitaire units zijn bekleed
met horizontale stroken parket, terwijl de binnenzijden
een combinatie laten zien van contrasterende oranje
epoxyvloeren, glasmozaïek en spiegels. Grote grafische
tekens zowel op wand als vloer verbijzonderen de ruimte
en geven duidelijke informatie. Naast de vier reguliere
kleedkamers, zijn er ook twee VIP kleedkamers gerealiseerd.
Deze kleedkamers zijn, door middel van een grote schuifwand,
tot een grote VIP room te maken en beschikken over een luxe
VIP badkamer met douche en grote keramische wastafels.
De verbouwing mocht geen al te grote breuk veroorzaken
met de rest van het interieur van de schouwburg en
is daarom ook ontworpen als een groot rekwisiet.

PDF-bestand:
- Schouwburg Rotterdam (0,7MB)