Logo



RC & VV V.O.C.


V.O.C. V.O.C. V.O.C. V.O.C. V.O.C.

V.O.C. V.O.C. V.O.C. V.O.C. V.O.C. V.O.C.


Hazelaarweg 7 Rotterdam
Opdrachtgever: RC & VV V.O.C.
Oppervlakte: 500 m2
Ontwerp: 2013, 2014
Uitvoering: 2014 - 2015
Medewerkers: Marco de Vries
JagerJanssen
Fotograaf: Ossip van Duivenbode
Fotograaf Bar: Marlies Dekker

www.v-o-c.nl

Het bestuur van V.O.C. heeft gevraagd om een de uitbreiding aan
het clubhuis te ontwerpen. Het Programma van eisen omvatte een
uitbreiding van het aantal kleedkamers alsmede het realiseren
van een aantal ondersteunende ruimten. Zoals ruimten voor
scheidsrechters, de verenigingsmanager, vergaderruimten en
opslag. De aanbouw staat op de begane grond tegen het
bestaande gebouw aan, terwijl de gebouwen elkaar op de
etage niet raken. Het wel bij elkaar horen maar niet
‘het zelfde’ zijn van het bestaande en nieuwe deel,
is een uitgangspunt voor het ontwerp geweest.
Vermeldenswaardig is ook dat dit project is gerealiseerd
binnen een pilot van de gemeente Rotterdam. Deze pilot
(Architecten aan Zet) gaat over de haalbaarheid van
kwaliteitsborging in de bouw door de marktpartijen.
In ruil voor het meedoen aan deze pilot heeft V.O.C.
de omgevingsvergunning binnen één dag na het
indienen van de aanvraag ontvangen.

PDF-bestanden:
Architecten aan Zet - V.O.C. (3,7 MB)
Plattegrond BG - V.O.C. (0,4 MB)
Plattegrond 1e etage - V.O.C. (0,3 MB)